Discos Críticas

…ofereix una ampla varietat de registres i estils, eclèctic com ell sol, però tot baix el paraigües d’una producció amb presència de teclats i sintetitzadors que confereixen al disc una personalitat més ambiental i a la vegada amb alguns dels moments més elèctrics de l’artista. Sense complexos, el disc concentra talent a borbolls…

Estic realment emocionat amb aquest nou disc. Per fi Amor & Psicodèlia en temps de virus veu la llum oficialment després d’una de les campanyes de micro-mecenatge més espectaculars que he vist, doncs en molt poc de temps no només va aconseguir l’objectiu, a més el va superar. Cosa que de primeres demostra la gran confiança que hi ha posada en l’artista tot i haver sigut reticent a utilitzar aquest recurs al llarg dels anys. Ja no som pocs els qui sabem del gran talent que atresora Òscar Briz i és tonteria no afirma-ho amb rotunditat. Disculpeu l’entusiasme, no és per a menys doncs amb aquestes noves cançons composades i completades durant el confinament, dóna un pas més enllà oferint registres fins ara desconeguts en la seva veu i duent-ho a terme amb un gran equip professional i humà amb els qui materialitza un dels grans discs d’aquest fatídic any de virus.
Com diu el seu títol, amb amor i psicodèlia del seu costat, Òscar Briz ens proposa el seu viatge més experimental, producció on els desenvolupaments musicals complexos i el descobriment espiritual marquen un nou camí des de la inicial conjunció astral de 18350 diespujada d’intensitat musical que ens posa en situació, mesclada amb el post-rock guitarrer d’Stereotype que té una tornada per a corejar braç en alt, cançó que transpira la millor independència musical dels 80. Ho fa sense deixar enrere la seva tirada més pop com en la ballable i lluminosa La llum es presenta si la crides, ni l’altra vesant més introspectiva plantejada als EP’s anteriors com La por 2020, no menys colpidora que Reinicie, aquesta vegada amb gran substància instrumental d’arranjaments acurats. La cadència tranquil·la i ambiental de Júpiter & Io esclata amb un desenvolupament pinkfloydià on la guitarra elèctrica exerceix de guia mística en una nova pujada a lloms de la psicodèlia. Núvol de sonoritat metafísica que trenca la tendra Estar enamorat i la melodia emocionant i lluminosa Els moments perfectes a posar entre el millor del seu repertori de cançó d’autor. També el valencià i l’anglès flueixen junts sense destorbar-se, així natural, tanca aquest disc amb els més de deu minuts d’Explore and fall into the arms of love amb uns cors i una tornada que em recorden a l’èpica pop del Hey Jude dels fab4. Sensacional.
 
Òscar Briz - Amor & Psicodèlia en temps de virus (2020)
 

Tot i que sempre l’han acompanyat dos adjectius com cantautor i mediterrani, la seva discografia ja ens ha donat excuses suficients com per a superar aquest estereotip, doncs si alguna cosa ha oferit al llarg de la seva carrera discogràfica és una gran varietat d’estils duts a terme amb diversos formats i músics, des de la fusió fins al jazz, als quals s’ha submergit amb talent, i als darrers anys accentuant el pop i el rock anglosaxó que domina a la perfecció i amb els quals ens ha oferit discs més propis d’una banda. Ara toca sostre, un sostre amb l’univers com a escenari d’una vida que hi ha que viure amb estima i perquè no, amb un poc de psicodèlia també.

Amb Amor & Psicodèlia en temps de virus, Òscar Briz ho demostra sobrat, i ofereix una ampla varietat de registres i estils, eclèctic com ell sol, però tot baix el paraigües d’una molt bona producció amb presència de teclats i sintetitzadors que confereixen al disc una personalitat més ambiental i a la vegada amb alguns dels moments més elèctrics de l’artista, a nivell musical, i emocionalment intensos amb el punt de partida d’un trencament dolorós. Sense complexos, el disc concentra talent a borbolls des del disseny de Nicoletta Tomás, fins la gravació amb Bernat Pellisser als comandaments i fins, per suposat, els músics i les cançons. Un dels millors discs de tota la seva discografia i del millor que aquest any estrany ens podrà oferir. Un plaer a l’escolta, un disc immens que esperem que tinga l’oportunitat de créixer als escenaris.
Per Chals Roig
+info: https://oscarbriz.com/
Avui serà presentat al Teatre de La Casa de la Cultura de l’Alcúdia, per a reservar entrada trobareu tota la informació al seu perfil de facebook: https://www.facebook.com/oscarbrizmusic
Podeu escoltar-lo al seu bandcamp:
https://oscarbriz.bandcamp.com/album/amor-psicod-lia-en-temps-de-virus

Latest posts by Chals Roig (see all)


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Artículos que te pueden interesar